Langsigtet talentudvikling i fuld flor med Magnus Sagstrup


"Der har været gode muligheder for at tage en uddannelse samtidigt med at jeg har spillet håndbold her i Aalborg, hvor bl.a. Elitesport Aalborg og Nordjysk Elitesport også været behjælpelige. At jeg har taget en bachelor allerede nu betyder også, at jeg lidt mere frit kan tage til udlandet og fortsætte min karriere der".

Udsagnet kommer fra landsholdsspiller i Aalborg Håndbold, Magnus Saugstrup, som i sommers færdiggjorde sin bachelor i Idræt på Aalborg Universitet. Med denne flotte akademiske sejr i bagagen, springer han direkte videre til en anden sejr i sportens verden, hvor det netop er blevet offentliggjort, at Magnus pr. 1/7 2021 skifter til klubben SC Magdeburg i Tyskland.

Inden Magnus er kommet så langt, har han taget det lange seje træk der startede helt tilbage i 6.klasse, hvor han tog valget om at skifte til Idrætsklasserne på Sønderbroskolen i Aalborg. Her gik han fra 7.klasse til og med 9.klasse, med morgentræning hver tirsdag og torsdag morgen.


Foto: DHF

Efter endt folkeskole gik turen forbi Aalborghus Gymnasium der er en af flere Team Danmark-uddannelsespartner i Aalborg. Han fik dermed den fleksibilitet og opbakning gennem hele sit uddannelses forløb på STX, der er med til at skabe mulighederne for at gennemføre sin uddannelse samtidig med man dyrker sit sport på højeste niveau. 

Om skiftet til Tyskland, som han glæder sig meget over siger han:
"I min sportslige karriere har jeg været inde i en stor udvikling, hvor jeg har flyttet mit niveau meget fra år til år. Det gør, at jeg nu er klar til at prøve noget nyt og lidt større i udlandet, så jeg forhåbentligt kan udvikle mig endnu mere og blive bedre".

Den fleksibilitet der har været til elitesportsudøvere har ifølge ham selv, været en stor hjælp for gennemførelsen af hele hans uddannelses forløb helt frem til hans bachelor - bl.a. med udskydelse af eksamener når han eks. har været i udlandet for at spille kampe, samt forlængelse af hans studieperiode, så puslespillet har kunnet gå op. På den måde mener han, at have fået muligheden for at præstere både på og udenfor banen. Og med solid uddannelsesmæssig ballast i rygsækken, har han nu et godt fundament at falde tilbage på:

"Jeg ved der kommer et tidspunkt, hvor jeg ikke kan spille håndbold mere. Der vil jeg gerne være færdig med uddannelse, så jeg ikke skal bruge 4-5 år på en uddannelse efter jeg har stoppet min karriere. Ved at have færdiggjort bacheloren kan jeg tage den lidt mere med ro på uddannelsesfronten. Jeg kan beslutte mig for hvad jeg vil læse som kandidat og evt. læse den over lidt flere år end normalt, så jeg er helt færdig med en uddannelse når jeg kommer hjem igen".

Sidste år havde Nordjysk Elite en snak med Magnus omkring hans situation, som der blev nedenstående video ud af  På den note takker vi af for nu, Elitesport Aalborg ønsker Magnus alt held og lykke med de nye udfordringer i Tyskland og ser frem til at følge hans udvikling der.