Idrætsklasser


En god fysik er fundamentetIdrætsskoletiltaget med almen fysisk træning giver en fantastisk
mulighed for at opbygge en fysisk platform hos eleverne. En god
fysik og koordinationsevne er fundamentet i alle idrætsgrene. I
idrætsklasserne har eleverne en unik chance for at lære af hinandens
idrætskulturer samtidig med, at de via træningen får en god
uddannelse i at arbejde selvstændigt med deres potentiale.

-
Søren Dalum, morgentræner for den fysiske træning
Beskrivelse og formål
Hvis du er talentfuld idrætsudøver, kan Sønderbroskolens idrætsklasser på 7.-9. årgang være en oplagt mulighed for dig. Her kommer du til at gå sammen med andre elever, der gerne vil udvikle sig inden for deres idrætsgren og har forståelse for den mængde tid, der bruges på idrætten.

I en idrætsklasse har du de samme obligatoriske fag som andre folkeskoleelever på din årgang. Det særlige er, at skoleskemaet ud over den obligatoriske idrætsundervisningen rummer morgentræning to gange om ugen.

Morgentræningen giver dig mulighed for både at træne med øget kvalitet og forøge din træningsmængde samtidig med, at du kan udnytte, at du er frisk og udhvilet. Træningen ledes af talenttrænere fra forskellige klubber, koordinationstrænere, specialister inden for fysisk træning og andre eksperter.


Hverdagen i en idrætsklasse
I skolen undervises du af et lærerteam, der interesserer sig for dig som både elev og idrætsudøver. Du bliver vejledt og støttet i din personlige og idrætslige udvikling, og skoleskemaet er tilrettelagt, så du får bedre mulighed for at træne. Du lærer at strukturere din tid, da det er en afgørende forudsætning, at du er indstillet på også at prioritere det skolemæssige og arbejde seriøst med lektierne.

I skoleåret 2020/2021 har idrætsklasserne talentfulde elever inden for så forskellige idrætsgrene som atletik, badminton, bueskydning, cykling, fodbold, håndbold, idrætsgymnastik, ishockey, karate, motorsport, mountainbike og svømning. Klasserne har tilknyttet en koordinator, der står for kommunikationen mellem skolen og klubberne. Hermed sikres det, at planlægningen af træningslejre, stævner m.v. afstemmes bedst muligt med aktiviteterne på skolen.Proces vedr. optagelse
Hvis du har lyst til at søge optagelse i en idrætsklasse, skal du udfylde et digitalt ansøgningsskema. Du skal vedhæfte en udtalelse fra din klub om din sportslige status og dine fremtidsperspektiver og en udtalelse fra dit specialforbund i forhold til din deltagelse på f.eks. kreds-, regions- og landshold.

Du skal også vedhæfte en udtalelse fra din skole med en beskrivelse af dine faglige, personlige og sociale kompetencer og en elevplan for alle fag.

Du finder ansøgningsskemaet og eksempler på udtalelser på:

LÆS MERE PÅ AALBORG.DK


Du skal udfylde ansøgningsskemaet med de vedhæftede udtalelser og et foto af dig selv senest 28. januar 2021.

Du kan sende din ansøgning ved at klikke HER

Når vi har modtaget din ansøgning, vil du blive indkaldt til en træning, hvor du vil blive vurderet af en ressourceperson eller talenttræner inden for din sportsgren. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at vi ikke kan garantere dig plads i en idrætsklasse.

Hvis du og dine forældre vil vide mere, er I velkomne til at kontakte

Idrætsskolekoordinator
Casper Madsen, tlf. 53630146

Faciliteter
Sønderbroskolen er en idrætsprofilskole, hvor motion og bevægelse har høj prioritet blandt de ca. 445 elever og 55 medarbejdere. Skolen ligger tæt på Aalborg midtby, banegården og Aalborg Busterminal, og den er godt placeret i forhold til Aalborgs mange idrætsanlæg.

Svømmehallen på Østre Allé ligger tæt på Sønderbroskolen. Det samme gør kultur- og idrætscentret Nordkraft, der bl.a. rummer DGI-huset med springanlæg, træningssale, fitnesscenter og Danmarks største klatrevæg.


Hvilket afsnit skal starte med at være foldbar?
2