UAX 10. klasse


Beskrivelse og formål
Fra skoleåret 2024-2025 tilbyder Ung Aalborg, Sønderbroskolen og Elitesport Aalborg (ESA) i tæt samarbejde en unik mulighed for at lade din passion for idræt fortsat fyld som en stor del af dit 10. skoleår. 
Her kommer du til at gå sammen med andre elever, der gerne vil udvikle sig inden for deres idrætsgren og har forståelse for den mængde tid, der bruges på idrætten.

Du kan læse mere om UAX Idræt På UAXs hjemmeside

Proces vedr. morgentræning
Det er vigtigt at understrege, at i forhold til morgentræning er rammerne de samme som for udøvere på ungdomsuddannelserne.

Det vil sige, at det suverænt er de respektive talentmiljøer, der beslutter, hvem der kan deltage i morgentræning og at dette kan dokumenteres.

I de "store" idrætsgrene er der klare ungdomstalentmiljøer, som man skal være tilknyttet:
Fodbold - piger AaB Pige Akademiet
Fodbold - drenge AaB Akademiet
Håndbold - drenge Aalborg Håndbold
Håndbold - piger EH Aalborg
Ishockey Aalborg Ishockey Klub
Svømning Aalborg Svømmeklub


Elitesport Aalborg organiserer en fysisk morgentræning, hvor forudsætningen for deltagelse er at:

  • Udøveren er tilknyttet en forening/klub i Aalborg Kommune
  • Udøveren skulle være udtaget til en disciplinspecifik morgentræning i den respektive idrætsgren, såfremt denne var etableret forening/klub dokumenterer og bekræfter udøverens idrætslige niveau med og at udøveren indgår i foreningens/klubbens talentsetup i uddannelsesåret 2024-2025.
  • Udøveren træner og konkurrerer (omfang/niveau) på niveau med udøvere, der får en Team Danmark-godkendelse i den respektive idrætsgren. Kriterier i de forskellige idrætsgrene/specialforbund kan ses her: Ungdomsuddannelse (teamdanmark.dk)

Det er væsentligt at pointere, at man ikke er garanteret deltagelse i morgentræning organiseret af ESA.

Når UAX har modtaget alle ansøgninger, får du tilsendt en mail med informationer omkring, hvad du skal gøre for at få foretaget den idrætslige vurdering, som giver adgang til denne morgentræning.Hvilket afsnit skal starte med at være foldbar?
2