"Et utroligt professionelt setup med meget kompetente trænere"Navn: Sebastian Ryttersgaard

Alder: 18 år

Sportsgren: Cykling

1. Hvor længe har du cyklet?

Jeg er rent faktisk rimeligt ''ny'' inden for cykelsporten. Jeg har altid været grebet af sport, og især fodbold har jeg brugt mange timer på da jeg var yngre, men tilbage i 2014 begyndte jeg at cykle og det har jeg gjort lige siden.

2. Kan du sætte ord på, hvordan det har været i gå i gymnasiet samtidig med, at du skulle fokusere på din cykling?

Først og fremmest, har det været fedt! Jeg har lige siden folkeskolen, godt kunne lide at gå i skole, og dette ændrede sig ikke efter jeg startede på Aalborghus Gymnasium. Men det har helt sikkert også været hårdt og krævet meget planlægning. Når man træner mellem 10-20 timer om ugen samtidig med, at man har skullet passe lektier og afleveringer, så har det været en god øvelse/træning i at få enderne til at nå sammen.

3. Nu bliver du jo student meget snart eller er blevet. Tillykke. Hvad er dine planer videre?

a. Sabbatår? Hvis ja, hvorfor?

Jeg skal forfølge drømmen om at blive professionel cykelrytter. Derfor har jeg valgt at jeg vil have et sabbatår da jeg ønsker primært at kunne fokusere på cyklingen. Derudover skal jeg gerne finde mig et ''lille arbejde'' som jeg kan passe ved siden af for at tjene lidt penge - uden det kommer til at fylde for meget.


4. Da du startede i 1.g og dermed også på den fysiske morgentræning, havde du aldrig rigtigt lavet nogen form for fysisk træning ved siden af din cykling. Hvad har den fælles fysiske morgentræning betydet for dig?

a. Sportsligt?

Den fysiske morgentræning har helt sikkert betydet meget for mig. Udover at det har været en god skadesforbyggende træning, så kan jeg også mærke, at jeg har rykket min fysiske formåen utroligt meget siden jeg startede i 1.g og dette har helt sikkert også haft en positiv effekt på min præstation på landevejen. For mig har det hele tiden været vigtigt at styrketræningen var rettet mod at jeg kunne forbedre mine evner på cyklen.

5. Hvad har det bedste været ved at være en del af dette tilbud?

Jeg synes noget af det bedste ved dette tilbud har været, at jeg har kunnet passe min styrketræning om morgenen således, at jeg også har kunnet cykeltræne om aftenen. Derudover har det været et utroligt professionelt setup med meget kompetente trænere, som har hjulpet meget. Og sidst men bestemt ikke mindst synes jeg, at det fællesskab der er kommet på tværs af sportsgrenene har været fedt!

6. Hvad har det at gå i en idrætsklasse/W-klassen på Aalborghus Gymnasium betydet for dig?

a. Tror du, at din hverdag havde set anderledes ud i dag, hvis dette ikke havde været en mulighed?

Jeg synes det har været meget givende at kunne gå i gymnasium med andre, der har været ''i samme båd'' som en selv, og delt mange af de samme interesser. Det har ligeledes betydet, at man har haft en fælles forståelse, som helt sikkert har været med til at styrke fællesskabet. Derudover har der været stor opbakning fra skolen omkring det, at man er i gang med en ''dobbelt karriere'', dette har blandt andet været med til, at jeg har haft mulighed for at være træningslejr i Spanien i skoletiden. På den måde havde der været flere ting som ville have været anderledes, hvis ikke jeg havde haft muligheden for at gå i en idrætsklasse.

7. Og sidst men ikke mindst, hvordan skal studenterdagene fejres hos en cykelrytter?

De skal selvfølgelig fejres med venner og familie - men det bliver stille og roligt. Udover at jeg befinder mig i min ''studenter-uge'' så er det samtidig ''DM-uge'' - hvilket betyder, at jeg torsdag den 28. juni og søndag den 1. juli er på Lolland-Falster, hvor jeg skal køre mit første senior Elite DM.