"Jeg kan fokusere mere på min primære sport"


Navn: Sofie Heby Pedersen
Uddannelse: Aalborghus Gymnasium & HF, 1.W


1. Hvilken idrætsgren dyrker du?

"Jeg dyrker Mountainbike."


2. Hvad er det bedste ved netop din idrætsgren?

"Det bedste ved min sport er, at jeg kan køre, når jeg vil, og hvor jeg vil. Jeg er fuldstændigt uafhængig af andre, da det ikke er en holdsport. Jeg elsker at få et adrenalinboost og presse mig selv ud over svære sektioner, og det må man jo sige, man gør i MTB, da det er en sport med høj fart og en hel del udfordringer!"


3. Hvordan er det at være en del af Elitesport Aalborg, og hvad giver det dig af muligheder?

"Jeg er super glad for, at jeg er en del af Elitesport Aalborg, da det giver mig den hjælp, jeg har brug for, for at få min dagligdag til at hænge sammen. Det, at jeg har valgt Aalborghus Gymnasium & HF, har gjort, at jeg har kunnet få Team Danmark-støtte, som gør, jeg har mulighed for ekstraundervisning og få fri fra skole, hvis jeg skal på træningslejr eller løb.

Hvis jeg ikke var tilknyttet Elitesport Aalborg, ville jeg selv skulle stå for styrketræning, som så skulle ligge efter skole. Det ville påvirke min primære træning."
"Hvis jeg ikke var tilknyttet Elitesport Aalborg, ville jeg selv skulle stå for styrketræning..."


4. Hvordan har det været at være en del af idrætsklasserne på Sønderbroskolen og nu idrætsklasserne på Aalborghus Gymnasium & HF og dermed den fælles fysiske morgentræning i Gigantium?

"Jeg er meget glad for, jeg skiftede til Sønderbroskolen i 7.klasse og nu i år er startet på Aalborghus Gymnasium & HF i Idrætsklassen. Det er dejligt at være omringet af andre mennesker, der går op i det samme som en selv, og man forstår hinanden mere.

Den fælles fysiske morgentræning på Sønderbroskolen var en god måde at komme i gang med styrketræning, da det mere var teknikpræget. Morgentræningen i Gigantium, i samarbejde med Aalborghus Gymnasium & HF, er rigtig god.

Man får et program udleveret, og programmet er tilpasset til netop en selv og ens egen sport. Forholdende er gode, og der er gode trænere til rådighed, og trænerne kan vejlede og hjælpe."